Paperwork

 
Idag har mami och jag tagit ännu ett steg närmare min språkresa. Skrivit på massor papper som ska skickas in imorgon, läst igenom allt en gång till och planerat packning. Imorgon ska jag fixa en typ av bok till min värdfamilj där jag berättar om mig själv, bild på min familj, där jag bor och så. Ska köpa något riktigt svenskt till dom också innan jag åker. Väntar spänt på besked från sts om vilken värdfamilj jag kommer få så jag kan maila och ringa till dom! Nu kommer dendär nervösa klumpen i magen med smygande steg, dagarna går fort och det är bara 27 dagar kvar! Shiit. :D
 
 
2013-05-26 @ 22:21:53 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Let your voice be heard

2013-05-26 @ 13:47:05 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


LA

Mamma var schysst idag och hjälpte mig att skapa denhär bilden. Är superduper nöjd! Syns att jag börjar få bränna även på händerna nu, haha / Mom helped me to create this Picture today. Im thankful, I really am! I can see a little tan even at my hands, höho.
 
Tänkte berätta lite om mig själv till er som ska åka samma datum som jag. Kan va kul att veta vilka personer man har att göra med haha.
Om jag skulle beskriva mig själv med 3 ord så skulle jag säga aktiv, nyfiken och kärleksfull. Men när jag blir sur, så är de inte lätt att ha o göra med mig säger dom, haha. Okej jag erkänner, de kan va så.. ibland. När jag säger kärleksfull menar jag inte att jag går runt och kramar folk hela tiden precis(inte för att jag inte gillar att kramas (a) men när jag gillar något eller någon människa så är min kärlek gränslös. Jag älskar musik, och Amerikanska, haha. Spelar och sjunger i band, älskar rockbandet Takida och jag älskar känslan man får och gemenskapen när man är på en konsert. När jag får nån tid ledig eller när jag känner för det så tar jag min skateboard ut på vägarna med hörlurar, eller åker och tränar horsemanship med hästarna. Varje dag tränar jag. Går ut och joggar, och styrketränar olika partier varje dag. Jag måste röra på mig för att må bra, också äta nyttigt. Men tro nu inte att jag bara äter nyttigt och tränar stenhård varje dag, jag har även en stark relation till choklad och filmmys. Jag är en utåtriktad person, skrattar ofta, och så fort jag får chansen så vill jag upptäcka så mycket nya saker som finns.
 
Roligast med min språkresa tror jag kommer vara att umgås med alla människor och se en del av USA tillsammans. Prata amerikanska och få bo hos en värdfamilj och få prova på att leva ett amerikanskt liv är inte helt fel! Älskar amerikanska språket och den chilla stämningen de verkar vara där. Mitt drömland helt enkelt.
 
en + fakta
När jag har avslutat min karriär i ett band i USA, och efter ha bott i nån stor stad som LA , Washington DC eller New York, vill jag dra mig tillbaka och flytta upp till Hudson i New Jersey.
 
 
Skulle va superkul om ni som ska åka 23/6 eller har varit på en språkresa och vill berätta om den, kunde skriva lite om er på er blogg, eller här nedanför i en kommentar. Vi ses! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-05-25 @ 22:06:13 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite om språkresan!

Kikar in minst 5 bloggar om dagen som handlar om olika personers språkresor och om deras upplevelser när de var iväg till sitt språkreseland. Hittade ett inlägg när någon som var iväg till LA med ef som svarade på några frågor innan hon åkte. Tyckte de va bra frågor, så svarar på dom jag också!
 
Vart ska du åka?
Los Angeles, i Kalifornien

När ska du åka?

23/6. Om lite mindre än en månad :D

Vad ska du bo i för slags boende?

Jag ska bo i värdfamilj. Vil lära mig så mycket som de går om att leva ett vanligt Amerikanskt liv och vill lära mig mycket mer om kulturen så tyckte det var de rätta alternativet för mig :)

Hur länge ska du vara borta?

3 veckor. Inte för långt, och inte för kort!

Vilka kan åka på en språkresa?

Alla som vågar och vill upptäcka nytt! Finns olika resor i ett stort utbud. Finns junior språkesor från 10-14 tror jag det är, och vanliga från 13-18/14-18. Finns till olika länder med olika aktiviteter och kulturer.

Hur kom du på idén att åka på en språkresa?

Jag har funderat lite på High School Year Abroad när jag slutar nian, eller andra året på gymnasiet. Kollade runt lite och pratade en hel del med mina föräldrar. De gillade ideen med high school year abroad men vi alla tyckte att jag skulle prova med en språkresa först. Ville åka redan i år. Kikade runt lite om kvällarna på olika sidor och tillslut hittade jag något som passa mig. En resa med sts(personligen tycker jag sts låter bättre än ef o liknande) till los angeles i 3 veckor för åldrarna 13-18. Är van att umgås med människor som är 1-3 år äldre för att jag går i en klass över än va ja egentligen ska och brukar oftast dra mig mer åt personer som är äldre, så tyckte att de lät perfekt! Bokade och längtar som tusan.

Känner du någon som ska med på resan?
Nej, åker ensam. Valde att göra det för att jag tror att man använder språket mer då och umgås lite mer med alla människor från alla länder istället för att bara dra sig till sin kompis. Man växer mer som person om man åker ensam så att säga. Har växlat några ord med andra som ska resa från Sverige och de verkar vara trevliga och goa människor så tror de kommer bli superkul!

Vad är en språkresa?

Det är egentligen en fråga som kan ha ett hur långt svar som helst eftersom det finns alla möjliga sorters språkresor. Men en språkresa är en resa anpassad till att lära sig ett språk och göra massor skojiga saker tillsammans med personer från sitt land och även från andra länder helt enkelt! Man hamnar i språkets centrum och måste kunna leva på språket eftersom man befinner sig i ett land som oftast inte kan något annat språk, finns dock undantag såklart, men, de är inte bara en semester som många tycks tro utan man går i skolan några timmar om dagen för att lära sig mer om språket och kulturen. Enligt mig är de en perfekt kombo med språkresa, eftersom jag älskar amerikanska och älskar att prata och lära mig mer utav språket, samtidigt som jag är sugen på värme och sol, nöjesparker, upplevelser, och att få se mer utav USA!

Vad kostar en språkresa och vad ingår i priset?

Det är också en rätt klurig fråga eftersom det kostar olika för olika språkkurser. USA-kursen var den lite dyrare i Stsa utbud av språkresor. Min språkresa kostar runt 35.000, men då har jag också valt till försäkringar osv. Dessutom ingår det också en massa, läroböckerna, kursen, boende, mat osv :D Det man ska tänka på är att man själv får stå för fickpengar och sts rekommenderar ca 2000 kr i veckan för fickpengar. Men om man ska shoppa mycket och liknande behöver man ha med sig lite mer enligt mig ;) också beror de på vad man vill göra, utbudet av aktiviteter är stort på nästan alla kursorter!

Varför valde du just USA och inte typ Spanien, Irland, Storbritannien eller Tyskland?

Enkelt svar. För att jag ääälskaaaaaaar USA! Mitt drömland, haha. Så stort och så mycket olika kulturer i ett och samma land. Går inte att beskriva egentligen. Har alltid varit intresserad mer utav USA och amerikanska än andra språk och länder :)

Vad hoppas du få ut av resan?
Massor minnen för livet, glädje, äventyr och såklart ökad språkkunskap! Hoppas på att lära känna massor av människor runt om i världen och att ha vänner över hela världen. Vill se USA, mitt drömland. Hitta på skojiga saker tillsammans och bara hare gött. Känna när man kommer hem att man har fått sett mer utav världen och att Sverige bara är en myra utav allt land på jorden och ett halvt sandkorn utav alla möjligheter i livet.  Och för att inte glömma; Känslan av att kunna klara sig på egen hand.

Vad känner du inför resan?

känner mig PEPPAD, som tusan. Självklart lite nervositet i bilden också men den räknar jag med att den kommer precis innan jag ska åka.
 

Och nu till den slutgiltliga frågan;
Kommer du att blogga under tiden?

Varje dag. Ska verkligen försöka! Lämnar inte datorn eller bloggen hemma, utav de följer med mig. Ni mina läsare kommer självklart få följa med mig till Los Angeles i bilder, texter och tankar. Bloggen är en stor del utav denhär resan. Ni kommer inte missa mycket!
 
2013-05-25 @ 20:11:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Starbucks ♡

Under dom 3veckorna jag är i L.A kommer jag bli stamkund på Starbucks Coffee. Awesome.
 
Promise Im going to be a very loyal costumer at Starbucks Coffee when im away for 3 weeks in L.A. Awesome.
2013-05-25 @ 18:12:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Middagsdax!

 
Grönsakswook, bulgur och chickennuggets, mumma!                                                                                                                                                                                                 
Hej finaste läsare! Renoverat här på bloggen under några dagar så nu börjar det bli sommarfint! Ute oxå, solen steker på som bara den och vattnet i sjön nedanför börjar bli badvänligt. Solat ett tag, fotat lite och nu sitter jag här och äter middag tillsammans med familjen. Tänkte egentligen gå på ''RMK & toppen'' ikväll på Mejeriet med ett gäng kompisar vid 9, men får se hur det blir, pappa är sjuk så stannar nog hemma och tar de lugnt med mina parentos istället. Blir bra också! :) xoxo
 
Hello my Beautiful readers! Renovatet my blog during a couple of days, so now it feels like summer even at my blog! Outdoor it is very sunny and it's beginning to feels like i can swim in the sea down there! Nice. I've been working on my tan the hole day, photograped a little bit and now im sitting here and eating dinner with my family. I was thinking of go to a consert ''Rmk & toppen'' tonight with a couple of friends at 9o'clock but dad is sick so I Think im going to stay home and resting with my parents instead. It feels more than okey! :) xoxo
2013-05-25 @ 17:36:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya shorts!

Köpte på JC för 300kr, ville ha något neutralt som man kan använda till lite mer uppmärksamma tröjor :) Va tycker ni? Kommentera! xoxo / Bought this shorts from JC for 300 Swedish Money. I wanted something neutral so i can use shirts with more decorations :) What do you Think? comment please. xoxo
2013-05-25 @ 14:01:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


HAHAHAHHAA åhhh

2013-05-25 @ 12:05:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


John Blund

Jag slocknar. Jobbar med bloggen och är nästan klar men somnar nu. Gjort min träning idag så kan somna utan problem. Imorgon går ja upp med tuppen och springer, duschar inför skolan, käkar och bara harre gött ett tag :) goodnight lovers
 
I sleep. Or yeah, nearly. Im working with the blog and im almost done but im so tired so i go to bed instead. I've done my daliey training so i can sleep praod of myself. Tomorrow im going to wake up early and go for a run, take a shower Before school, eat breakfast and just have a nice and calm morning. Goodnight lovers. xoxo
2013-05-23 @ 22:30:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


SOLIGT VÄDER=TRÄNING

 
Känns mest som om jag sitter och spänner mig just nu vad jag än gör, så snart ska jag gå ut i det fina vädret och släppa musklerna lösa! (Kommer uppdatera några tidsinställda inlägg tills imorgon morron, för de är något som blogg.se kommer att fixa så får inte att använda bloggen från midnatt till 7 på morron.) Först måste jag fixa en liten engelska läxa, och träna på några ord. Är himla trött på skolan nu men you have to do what you have to do! Later :) XO
 
It feels like every muscle in my body is tense, so im going out for a run and let my mucles do what they want to do. First i have to finish a English homework. School is so annoying right now but i have to do what i have to do, right? :) Later XO
 
 
 
 
2013-05-23 @ 19:10:46 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mellanmål

 
 Hallå! Klockan är 1 och jag har precis kommit hem från tandläkaren. Lagat ett hål :( Kändes! Att sitta där en minut känns som en evighet. skojar inte..Pappa och jag svängde förbi Willys en snabbis och köpte lite nyttigheter. Nu ska jag smaska i mig denhär smoothien till en film, när den är slut ska jag köra ett styrkepass. Kul! Är hemma från skolan idag också för magen och huvudet, men känner mig mycket bättre så imorgon börjar ja vanliga rutierna med promenader skola och träning. Ha en bra dag! puss & kram
 
Hey guys! It's 1 o'clock and i have just arrived home from the dentist. They repaired a hole in my upper jaw, ou that hurt. To sit there one minute feels like forever. Im not kidding. Daddy and i drived by the grocery store, and i buyed some healthy stuff. Now im going to drink my delicious smoothie with the Movie ''Sammys adventures 2'', and just chill. After that it's time for my dailey strenght training. Fun! Im home from school today too because of my stomach and my head who hurts, but it feels like i am going to be fine soon so tomorrow it's time for school again! and my usual routines, training school and walks. Have a good day readers, xoxo.
2013-05-23 @ 13:00:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hjärnan stressar, kroppen säger nej

Är så sjukt trött. Omotiverad. Bara less just nu. All stress i vardagen tar kol på mig. Har som en lista i huvudet på allt jag måste göra, men min kropp säger nej. Skolan dödar mig. Just nu känns bara allt helt jävla meningslöst. 
2013-05-19 @ 19:33:59 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pepp

MIn frukost för dagen. Müsli Gold med naturell fil, äpplebitar och pumpafrön. Känslan e fitness till 100. Har varit ute och sprungit och ikväll ska jag köra styrka. Gäller att fortsätta såhär nu!! Nu jävlar kör vi
2013-05-19 @ 15:06:14 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Frågestund

Hej på er alla sts:are som ska resa tillsammans med mig och många andra till Los Angeles 23/6. Tänkte ha en frågestund här på bloggen så ni kommer lite närmare mig och får reda på lite mer om mig innan vi åker. Kan även dela med mig av packningstips och andra förberedelser. Fråga vad ni vill, svarar på allting! Kanske i ett videoinlägg, om ni vill? Vi ses i sommar! :D
 
 
 
 
2013-05-18 @ 23:27:00 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


ONLINEMÖTE

 
Precis lyssnat på onlinemötet som är en förberedelse inför språkresan. Det var en av ledarna som förklarade lite om värdfamiljerna, campus, aktiviteter, om ledarna och vad man skulle ha med sig, och så svarade hon på frågor också. Var toppen! Fick i stort sett reda på allt som jag undrade och man känner sig redo att åka nu. Snart är alla papper påskriva och ska skickas in och har tagit en av 2 sprutor innan jag ska åka. Los angeles, vi ses i sommar!! 
2013-05-18 @ 20:56:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


MIN HÖGRA HAND UNDER RESAN

Checkat av yttligare en punkt på listan inför språkresan.✓
Amerikansk ordbok! Kommer vara min högra hand under resan. Skillnaden mellan engelsk ordbok och amerikansk är oftast bara stavningen, men vissa ord är helt annorlunda också så denhär kan va bra att ha med sig! Sitter å kollar igenom den nu, säger bara åååhhh va jag älskar amerikanska! Känner på mig att denna resa kommer bli toppen.
 
Bara 36 dagar kvar
2013-05-18 @ 14:41:00 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hittat motivation!!!

Nu har jag tagit upp träningen ordentligt. Hittat motivation som rubriken säger, genom att ha satt upp små mål till mitt stora mål. Nu klockan 9 slänger jag mig i säng. Kom precis hem efter en halvtimmes jogging. Superhärligt i solnedgången! Har precis satt klockan på 5. De första jag ska göra imorgon är att gå upp, dra på mig joggingkläderna och ge mig ut på en morgontur! Om det funkar, ska jag sätta det som rutin.

Min motivation har jag fått från att ha peppat mig själv och satt upp väldigt små mål på vägen till mitt , eller mina, stora. Så fungerar jag. Jag måste alltid känna mig glad för att kunna somna om kvällarna, alltså har jag mål och prövningar varje dag som jag ska klara för att kunna somna stolt över mig själv.

Tänk. Dröm. Våga. Kör.

Nu jävlar kör vi! Hoppas ni läsare hänger med mig på resan. Godnatt💗


Bild från dagens Kvällsjoggingtur. Amazing spot.

2013-05-12 @ 21:05:17 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pigg igen!

Kände mig lite bättre imorse. Käkade en stor nyttig frukost, kolla lite på film sen gick jag ut och gick. Kom precis tillbaka, vart ute i 3 timmar. Nu ska jag börja sätta igång träningen ordentligt! Mycket skönare nu när de är sommarvärme. Ha en bra dag! Ta hand om er.

2013-05-11 @ 12:44:14 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


43

2013-05-11 @ 08:24:18 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Flashbacks

I några dagar nu har jag varit barn igen. "Lekt" med lillebror och hans kompisar, byggt koja, fiskat, hoppat studsmatta. Så häärligt! Alla minnen kommer till backa som om de vore igår. Inget kunde stoppa en på den tiden. Varför är det inte så längre? Det är så mycket som håller en tillbaka. Status, ansvar, skola. Men gör dig själv en tjänst och bara släpp allt ibland, låt din fantasi flöda och låt inget stoppa dig!

Här kommer några bilder, dom första från min kamerarulle sen ja ladda över till datorn.

Jag saknar min bästa vän.

https://cdn3.cdnme.se/3494505/7-3/pic_518d5e009606ee5f3a88bc38.jpg" class="image">

2013-05-10 @ 23:00:52 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Who let the dogs out

Lillebror och jag har hittat på idéer och små mål på vägen till att köpa hund.

2013-05-09 @ 13:11:01 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


-

2013-05-07 @ 16:52:29 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


THANKS DADDYY😀❤

2013-05-07 @ 16:44:09 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ingen motivation

Ligger och kollar H20 maraton, legat här i princip hela dagen. Har inte haft nån motivation till att blogga på flera dagar för jag har inte gjort någonting.

2013-05-07 @ 16:39:06 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


37 days

2013-05-07 @ 16:24:22 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


52 and countdown

Nu är det 52 dagar kvar och jag har fått mitt inlog till Myspace. Helt sjuuukt! Snart bara 7 veckor kvar till jag sätter mig i flyget. Ska mellanlanda i England i ungefär 1 timme. Myys! Någon som har varit på språkresa som har lust att berätta om den? Vore jätteskojigt! Kommentera här nedanför 👇

2013-05-02 @ 15:11:44 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Steker

Idag är det soligt och varmt! 16 grader i skugga är inte dåligt! Är hemma från skolan idag, vakna med feber och hostar konstant. Livnär mig på solen och halstabletter från Apoteket. Livet kan va bra gött ibland! Ha en bra dag mina vänner

2013-05-02 @ 15:04:42 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


För dig som vill ha långt hår till sommaren

Glöm ricinolja. De enda som kan få håret att växa snabbare är de som kommer inifrån, och att massera hårbotten så blodcirkulationen kommer igång. Sen några veckor tillbaka har jag använt "Hår Kontroll" från life och redan sett resultat. Det är som ett kosttillskott som ger näring till hårsäckarna och till naglnarna. Man tar 2 tabletter om dagen i samband med måltid. Lycka till!

2013-05-02 @ 15:01:32 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Älskade vänner.

Vart på stan hela dagen med mina fina vänner. Blev inte gocart för röd dag, men vi hade skoj ändå! Åt
på Subway, åkte runt, sola, snacka, precis som en lovdag ska vara! Får se om jag tar mig iväg till skolan imorgon. Har feber om kvällarna och hostan har blivit värre, tröstar mig med Netflix..

Jo förresten, Inom några dagar kommer 2 överraskningar upp här. Får inte berätta mer än. Ha de gött! Nu ska jag sova, godnatt

2013-05-02 @ 14:39:09 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pray

Texten är magisk, man ryser! Jag ÄLSKAR den! Respekt..
http://m.youtube.com/watch?v=x0JcIcr8iD0

2013-05-01 @ 21:29:27 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


-

2013-05-01 @ 16:46:05 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Frulle

tack mamiii

2013-05-01 @ 12:41:01 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Valborg 2013❤

2013-05-01 @ 12:25:39 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Valborg!! :D

Hade en sjukt bra valborg igår, den bästa på länge. Gick runt i stan med Michelle , alice och sebbe, satt på donken, gick och kolla på brasan och sen fota jag fyverkerierna vid unos torn. Tack alla som gjort min valborg till den bästa på flera år, ni e sjukt goa! <3 
 
unos 
 
 
copyright på bilderna. alla är tagna utav mig. 
2013-05-01 @ 12:16:50 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rep 30/4

Igår i replokalen spelade vi några låtar tillsammans med Angelina och Simona för första gången. Har väldigt risig röst nu för är så förkyld och min hals är halvdöd, men det var kul å funka bra. Spelade några låtar tillexempel domhär: 
 
 
2013-05-01 @ 12:11:33 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


LEV DAGEN SOM OM DEN VORE DEN SISTA

Har du nån gång tänkt eller drömt om att göra någonting som du inte riktigt vågar ta steget att göra? Som att åka någonstans, säga någonting till någon som du länge velat säga, gå och lägga dig tidigt, eller kanske flytta? Det har jag. Men jag har börjat tänkt om. Försökt att bli mera impulsiv och börjat göra mina drömmar  till verklighet. Det kan vara från att säga precis vad jag tycker i vissa lägen, ta på mig dendär tröjan som ligger i garderoben som jag inte riktigt vågat ta på mig, eller kanske testa på en ny sport? Du får svar på om saker fungerar, om du gillar det, och du slipper undra resten av ditt liv hur det skulle vara att göra just den där saken som du länge drömt om eller tänkt att göra. Försök att ta det steget och gör det! Livet blir lättare och du kommer att känna dig mycket firare. Sätt upp små mål till ditt stora mål och beta av några mål varje dag. Och på tiden genom resan, glöm aldrig bort vem du är och vart du ska.
 
Nu ska jag gå ut ta vara på denhär dagen som jag är lycklig över att få uppleva, gå några steg närmare för att förgylla mina drömmar, och leva denna dag fullt ut. 
2013-05-01 @ 11:58:08 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


1 Maj!

1 Maj ska firas tillsammans med massor av goa vänner. Vi ska åka in till stan, köpa glass, och sen lite senare när de öppnar så ska vi åka GOCART! :D Kommer bli superkul! Solen skiner och jag ser inte ett enda litet moln på himlen, så idag blir det shorts och tshirt på! Nu ska jag käka en stor frukost och styrketräna lite innan jag beger mig in till stan. Ha en bra lovdag mina vänner och ta vara på varenda sekund av sommarvärdret. Massor kramar! 
2013-05-01 @ 11:17:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0