Gonutt

Stockholm om 5 dar woo, sov gott allihopa ♥️
2013-09-30 @ 22:41:45 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


ta del av det, låt VI lära ER!

Jag praoar på min gamla skola på slöjden och har varit med på 3 lektioner. Dom 2 första var det med 3or och nu sitter jag med en 6a. På 3ornas lektion hjälpte jag till och 3 andra vuxna. På den här lektionen, den sista, med trötta 6or är det en lärare + jag. Vad är de för stil? 14 stycken 12 åringar och en vuxen, är, ja, kaos. Ingen gör det dom ska och läraren får skit för att hon inte hjälper alla. Jag är inte den som är rädd att säga till vad jag tycker, att dom kan betee sig, betee sig som 12år. Det är deras ansvar att sitta på sin plats och vänta. Sure, de e inte kul, jag vet, men är man så pass gammal tycker jag man kan ta det ansvaret. Om inte, borde dina föräldrar lära dig rätt och fel. Men ska skulden läggas på 14 trötta 12 åringar som inte orkar sitta still och vänta på hjälp? 

Ser samhället något av dehär, läggs de några pengar? Fine, inga pengar, ellerhur. Men lärare så det räcker och pärmar till alla elever, är det mycket att be om? Satsa pengar på skolan, skolan är där man lär sig och där man ska få med sig kunskap till sin framtid. DET tycker jag, är viktigt. Det är grunden för sitt gymnasie- och jobb val. Ser ni vuxna "förnuftiga" människor problemet? Dom, -Massa prat, joooo vi tycker vi måste göra skolan bättre, jaa, vad ska vi göra? Jo, si o så, ah nu går jag och argummenterar med någon om nått, ja nått ja venne riktigt va det är. 

MEN SNÄLLA! Gör det ni ska och ta tag i problemen som finns, skolvärd, politiker och yadayada. 

Bara o snacka om hur lärarna och eleverna går om varandra i pratet, lärarna är kvar nångång på 70talet, elever här o nu, dataspel o smink hitodit, är det inte dax att ni vuxna som ska föreställa "förebilder" för dom unga, sätta sig in i vår bild av livet, liksom sättet vi pratar på. Det är ERT ansvar. Skolan blir roligare om lärarna är glada och tar del av ungdomslivet? Menar, serri, hur kul äre att komma in i klassrummet till en sur 65åring som skriker om man gör minsta felsteg. Tänk om, tänk rätt. Det är dax att ni vuxna så som äldre slutar springa från internet och dagens ungdomssätt att kommunicera. På tal om Internet, de går inte att komma ifrån. Det är en stor del av världen, det är inte förr det är NUTID,  tex mobilerna ÄR en del av dagens människors liv, ACCEPTERA. Ta del av det, låt VI lär ER. Ta de till nästa level. 

Nu kör vi people, surfa på, wooo

Sluddrigt inlägg o massa text, kanske svårt att förstå men går inte att förklara bättre. 
2013-09-30 @ 19:45:56 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


nanannaa

2013-09-29 @ 21:38:44 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


kommentar & svar

Gör den i videofyme och delar den här på bloggen, då behöver man inte ha videofyme. alla videofyme's är på menyn till höger här 
2013-09-29 @ 20:52:23 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Q/A


Dax för frågestund! Fått massor frågor om lite allt möjligt så tänkte köra en Q/A och svarar i ett videofyme eller här på bloggen. Kram 😊
2013-09-29 @ 18:59:46 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


påväg hem


nu är jag påväg hem till viken igen, känns både bra o dåligt. 
2013-09-29 @ 13:50:04 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Haul och sånt haha

2013-09-28 @ 17:23:40 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


En bild på mig

Tagen med självutlösare med mitt nya objektiv, Nikkor 50 mm f/1,8
2013-09-24 @ 20:01:41 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


starbucks discoveries

Vaknade och hade ingen röst kvar, kände mig spyfärdig och helt slut även fast jag sovit. Blir så ledsen på att alltid vara sjuk, men whatever sånt är livet! Mamma ringde till doktorn och skolan, fick en tid för att kolla min hals vid 1, det är det enda jag gjort idag. Han sa att jag hade en rejäl förkylning och att jag hade överansträngt mig, och förklarade hur länge en förkylning kan hålla i sig osv, att jag inte kunde träna förrens den var helt borta och jag inte kände nått av det längre. Får seriöst ångest utan träningen, men måste stå ut i 2 veckor.. Hoppas på att bli bra igen och att jag slipper denna skit, inte kul att missa skolan. Anyways, följde med mamma och handla påvägen hem och fick med mig en Starbucks, en avocado och glass för halsen, har nog världens bästa mamma. Kommit till 4:dje säsongen på Lost, älskar serien, Josh ä nog den snyggaste människan på jorden. Imorgon är det idrottsdag, ska försöka ta mig iväg, skippar 800m men kör på kula och längd för att bidra till klassen! Hur är det med er förresten, allt bra? Ta hand om er och glöm inte att lee alla där ute, godnatt. 
2013-09-24 @ 19:15:00 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sommaren 2013

3
 
 från sommaren, tagna av Linnea Svahn!
 
2013-09-22 @ 22:08:05 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


One day at the time

När man snackar känslor, äre för det mesta glad, arg, ledsen, irriterad osv, men om man inte vet vad man känner? Går inte att sätta ord på det. Har inte bloggat för vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vill vara ärlig, det har varit en jobbig period ett tag nu och har varken vetat ut eller in. Men efter mycket tankar, gråt, skrik och hjälp från mina nära och kära, musiken och mig själv har jag tagit mig på fötter igen. Vet knappt fortfarande inte ut eller in, men börjar få ett lugn och börjar få reda på saker. Vad ska jag välja för gymansie? Hm. Jag ska inte börja gymnasium efter 9an. Kan inte bestämma mig och välja mellan det jag vill göra. Planera är att ta ett år off, praoa och jobba med bloggen, kanske med ny häst, kanske med musik, kanske alltihop? Det tar jag som det kommer. Efter sabbatåret åker jag iväg ett år på High School Year i USA och sen hem igen för att flytta upp till Stockholm och börja gymnasium där. Kanske media/samhäll, utbilda mig och sen fortsätta till New York med bloggen, sen börja med mitt dröm företag.
 
Börjar på reda på saker som var frågetecken för en vecka sen. Slutade tänka och lät sakerna komma till mig istället. Det här valet har fått mig att känna att jag inte känner mig själv längre, inte vet vem jag är. Det är så fel, att behöva känna så när man bara är 14 år, att samhället har bestämt att det ska se ut såhär. Inget fungerade för mig, inga alternativ jag hade funka tillsammans med alla pusselbitar som ska sitta ihop. '' if something does'nt work out, leave it and find something better '' ett av mina motton, som verkligen hjälpt mig i valet. Valde att sluta tänka på vilket gymnasie och slutade tänka på valen jag hade, istället lät jag det vara och så visste jag vad ja ville göra, de kom till mig istället för att jag behövde jaga det. Har lärt mig att saker löser sig, man behöver inte alltid göra något åt allt.
 
Om jag tänker bort min framtid och tänker här och nu. Har fått så många frågor om hur jag mår, och vad som har hänt. Jag kan säga så att jag är i obalans, har saker som måste fixas och människor jag måste prata med, har lagt det åt sidan så länge, har varit för feg för att lösa saker. Men jag börjar få ordning på allt nu, men det finns fortfarande saker jag inte har gjort som jag borde göra, tar det som de kommer. Ibland måste man göra saker man inte vågar, right?
 
Rörigt och helt osammanhängande inlägg, men behövde skriva av mig. Ha det så bra och ta hand om er!
2013-09-22 @ 21:53:50 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Reuinion

Reunion är i stockholm om några veckor och det är dax att fixa firren till det. Klänning funkar, och svart skulle va ballt i kombo till lockigt hår. Gillar 1ans stil men dom söta lite kaxiga klänningarna nere vinner nästan. Vad tycker ni? Ska jag köra på den söta lockiga stilen med ett par enkla ballerina till eller kanske en längre klänning med platt hår? Behöver all hjälp jag kan få. Ska bli sjukt kul att träffa alla igen :D
2013-09-19 @ 14:38:16 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


Los Angeles ☆

 
2013-09-18 @ 17:32:41 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rayban

Solglasögonen jag köpte i USA. Korallfärgade, sjukt balla. Både fina men samtidigt lite hejhopp stil, me like! 
2013-09-18 @ 17:11:00 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tidsresa 1907

Vi fick en rolig och annorlunda dag i skolan i tisdags. Både lärare och elever möttes bakom tågstationen och fick kläder att byta om med så vi skulle likna dom som levde på 1907. Några vuxna från Kalmars museum kom och anordnade allting. Det var också några afrikaner där som skulle lära sig hur man gjorde på en tidsresa i Sverige, för dom skulle anordna en likadan fast om sin stad hemma i Afrika, tycker det är så kul att prata och träffa människor från andra länder, är så coolt med olika traditioner, religioner och hur man ser på livet. Vi pratade mycket om man hade drömmar och vad man tyckte och tänkte om hur samhället såg ut just då. Det var inte jämlikt överhuvudtaget, ingen rösträtt för varken kvinnor eller vanliga människor utan massor pengar, så det var det mycket diskussioner om det. Vi fick arbeta hela dagen, tjejerna med maten och städningen och killarna med det "tuffa arbetet" så att säga. Jag slapp göra så mycket, för jag fick uppdrag av lärarna att gå runt och fotografera hela dagen. Avslutade dagen med pardans, som vals, polka och schottis. Jätte kul dag! Roligt att skolan kan anordna nått roligare än att bara sitta i bänken och lära sig. Här har ni 2 bilder, resten kommer när dom är klara :)
 
2013-09-14 @ 19:58:50 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Photoshop Elements 11

Är så trött på att redigera bilderna jag tar i tex Photoscape eller Picmonkey, och vill uppgradera mig lite nu tillsammans med min nya kamera så min bror och pappa vad snälla och beställde hem Photoshop till mig! Har testat det innan och trivs med det jättebra. Mycket mer möjligheter med redigeringen och kvalitèen blir tusen gånger bättre. Just nu kör jag med testverisionen av Photoshop CC från Softcloud, rekommenderas verkligen!
2013-09-14 @ 19:19:15 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Några bilder ifrån sommaren


Lekte med kameran, så kul resultat!
Nikon d3100
2013-09-07 @ 12:20:52 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


-

Gick in på min ask för att ta bort den, då ser ja att någon har frågat om min pappa har dött? Vet inte vart nån fått en sån sak ifrån och nej, min pappa lever. Eftersom jag tar bort kontot ville ja att personen som frågade skulle veta, så skriver i ett inlägg.

2013-09-06 @ 16:19:19 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Every time I try to move on, you're right here.

2013-09-06 @ 10:42:44 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


YOHIO

Så ball! Har aldrig sett någon spela gitarr så bra. Älskar att han har sin stil, och han ser ju inte precis dålig ut heller ;)
2013-09-03 @ 13:46:52 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blogg.se Synas!

 
2013-09-03 @ 09:33:05 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tagga tandställning

Kom precis ut från tandläkarn. Tagit röntken bilder och fått se tandställningen jag ska ha osv. Först ska jag dra ut 2 tänder, nån som gjort? Livrädd.. Sen tandställning i 1,5-2 år totalt, känns sådär men kommer bli nöjd när den är borta!

2013-09-03 @ 08:20:30 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tackar mig själv

Träningen går så mycket framåt! I går, söndag, gick jag upp vid 8 och gick ut. Sprang intervaller, gick och styrketränare. Jag sover mycket bättre, äter bättre och äter nyttigare när jag tränar. Visst kan det vara segt att komma upp ur sängen med bästa serien på teven, men det är helt klart värt det när man är klar. Nu har jag tagit en dusch, ätit kyckling med grönsaker och nu ska jag kolla Gossip Girl med massor frukt, kvarg och avokado. Yum! Fått frågan om varför jag tränar, vissa tror det är för att jag ska gå ner i vikt. Nej, så är det inte! Jag tränar för att jag älskar min kropp, för att få den starkare och för att må bättre. :)
 
2013-09-02 @ 20:48:42 Permalink Mitt liv Kommentarer (10) Trackbacks ()


primes

Ett måste till hösten, älskar den balla stilen. Hoppas jag får dom till min födelsedag, fyller år om 18 dagar!  #primeboots
 
2013-09-02 @ 20:39:03 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Följ min instagram @idastridse

Idag följde jag med Michelle ner till stan. Vi åt, och gick runt och shoppa lite. Så härligt att bara få vara, få gå runt och ta det lugnt! Hittade lite presenter till mamma och pappa, och köpte ett linne till mig. Älskar att ge bort saker, så mycket roligare än att köpa till sig själv, hehe :) Har mått jätte dåligt hela dagen idag, huvudvärk och tankarna har inte slutat snurra. Låter så smörigt, men tack för en jätte kul dag fina vän! ajlövyo #fjorrevarning
 
2013-09-02 @ 20:34:55 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


nytt rum

Hela helgen har jag spenderat på att städa och flytta möbler! Lillebror har fått mitt rum, jag har fått mamma och pappas och dom har fått brors, haha mycket att flytta om. Nu är nästan allt klart. Bara kläderna, och måla golvet vitt kvar. Sen lite gulliga färgglada möbler till det. Snart har jag mitt drömrum med utsikt över skogen och sjön. Älskar det! Som pricken över i:et fixade jag ett hjärta i taket av gamla foton på mig när jag var liten. Mys. 
 
2013-09-02 @ 19:19:29 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


BM

Ja, balsammetoden. Det är en tvättningsmetod som går ut på att man slutar använda schampo. Man använder inte några produkter med ämnen som inte balsam kan tvätta ur, alltså får man friskare hår för att schampo sliter väldans mycket och hindrar hårets naturliga form att komma fram. Schampo sliter upp mycket på fjällskiktet på hårstråna, speciellt på lockigt hår då det är svagare naturligt. Så grym metod!! Har testat flera gånger tidigare men inte orkat fortsätta för att det inte finns så många godkända produkter, men nu SKA jag lyckas att få långt och fint hår utan slitage! Så grymt. Ser ni nån skillnad på håret? På första bilden har jag precis tvättat med sista schampot. Bara lockar längst ner, ser ganska frissigt och torrt ut längre upp. På andra bilden har jag gjort min första balsamtvätt, ser mycket fräschare och friskare ut! Lockarna har börjat orka leta sig uppåt och håret ser mycket fylligare ut. Inte liksom bara några lockar längst ner. Jag ska absolut fortsätta!  Hur gör man då för att börja? Jo..
 
Kolla om du har något schampo utan silikoner och parabener, om inte, köp något utav dom här som är godkända som sista schampo HÄR!  , du behöver inte välja det allra dyraste, men jag har provat några och tycker att fructis pure & shine funkar jättebra!
 
Du behöver ett tvättbalsam, det måste vara lätt & för ett starkt hår, det här balsamet ska du göra din hårbotten ren med. Var noga med att inte köpa ett balsam som är för torrt hår ex, det är för mycket vårdande ämnen i och du kan tynga ner håret! Köp det biligaste du kan hitta. Jag kör på balsam från coop, funkar suveränt, tynger inte ner ett dugg och gör hårbotten ren! En lista med godkända tvättbalsam hittar du HÄR!
 
Efter du börjat tvätta med ditt tvättbalsam är det bra att köpa ett vårdande balsam till topparna för att få det lenare och finare. Jag använder Loreals Lila just nu och den är jätte bra! HÄR hittar du en lista på godkända vårdande balsam.
 
Du kan om du vill köpa en godkänd hårinpackning ( jag ska köra på Garnier Respons körsbär & pärlemor) som jag har hört är super bra! ,  och styling osv också. Du kan hitta godkända produkter HÄR & hårinpackning HÄR!
 
Börja med att tvätta håret med ditt sista schampoo, gör det minst 2 gånger så du får ur alla silikoner och oönskade ämnen, så det verkligen känns rent! Dagen efter kan du börja med din första balsamtvätt.Du lägger ditt tvättbalsam i hela hårbotten och masserar länge så all smuts går ur och sköljer med massor vatten. Sen tar du ditt vårdande balsam och låter det verka i topparna i några minuter sen sköljer, som ett vanligt balsam. När du kommit ut ur duschen kan du om du vill, krama i lite gel i håret för att ge lockarna stadga. Det har jag inte prövat än men det sägs ska vara bra!
 
Mer kan du hitta på www.lockig.se www.lockig.se www.lockig.se
Tjejen som startade detta har en kollektion med produkter för balsammetoden, och massor krämer för lockigt hår. Om du har rakt hår, kan du också köra med balsammetoden, det är samma sak för lockigt hår, du får ett friskare och starkare hår!
 
Ser ni någon skillnad? :)
 
 
 
 
 
2013-09-01 @ 19:30:00 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0